Jak se vyhnout kritickým chybám při výběru čerpadla a domácí vodárny

Nákupní rádce

Domácí vodárny EASYPUMP EASY jsou všechny osazeny motory chlazené čerpanou vodou (ne vzduchem, jako běžný elektromotor). Z tohoto důvodu vynikají tichým chodem. Mohou být umístěny v malých prostorách bez nároku na dostatek vzduchu na chlazení normálního elektromotoru.
Pokud je součástí domácí vodárny tlaková nádoba, je její objem uveden v naší nabídce před hodnotou napětí elektromotoru.

Od r. 2016 jsou dodávány následující typy domácích vodáren

  • EASYPUMP EASY BOOST Classic - samonasávací čerpadlo je ovládané tlakovým spínačem, součástí domácí vodárny je bezúdržbová tlaková nádoba o objemu 18 l s membránou. Tlak vody kolísá od hodnoty zapínacího tlaku po vypínací.
  • EASYPUMP EASY BOOST Digital - samonasávací čerpadlo s možností volby ovládání buď tlakovým spínačem, nebo ovládací jednotkou (PRESSCONTROL). Součástí domácí vodárny je bezúdržbová tlaková nádoba o objemu 18 l s membránou. Ochrana proti chodu na sucho, tlak při stejném průtoku vody nekolísá (při použití ovládací jednotky). LED panel.
  • EASYPUMP EASY BOOST Automatic - samonasávací čerpadlo s možností volby ovládání buď tlakovým spínačem, nebo ovládací jednotkou (PRESSCONTROL). Součástí domácí vodárny není tlaková nádoba. Ochrana proti chodu na sucho, tlak při stejném průtoku vody nekolísá (při použití ovládací jednotky). Při použití tlakového spínače je optimální objem tl. nádoby cca 60 l, u ovládací jednotky (PRESSCONTROL) je to 8 až 12 l.
  • EASYPUMP EASY INVERT - samonasávací čerpadlo je ovládáno řídící jednotkou s frekvenčním měničem. Součástí domácí vodárny není tlaková nádoba. Ochrana proti chodu na sucho, tlak při měnícím se průtoku vody nekolísá. Úspora energie. Možnost použití i na zvýšení tlaku v rozvodu vody.
  • EASYPUMP EASY E-DEEP (ponorná vodárna) - ponorné čerpadlo je ovládáno ovládací jednotkou (PRESSCONTROL). Součástí domácí vodárny není tlaková nádoba, vhodný typ je uveden na kartě PŘÍSLUŠENSTVÍ. Vodárna má ochranu proti chodu na sucho, tlak při stejném průtoku vody nekolísá. Pro studny a vrty od průměru 160 mm. Dodává se ve dvou provedeních.
    První je se sáním po obvodu vodárny zakryté sítem zabraňujícímu vniknutí nečistot do čerpadla.
    Druhé je provedení "X-RING" určeném speciálně pro čerpání dešťové vody ze zásobních nádrží. Má proto sání zboku pro instalaci sací soupravy, která umožňuje podle výšky hladiny vody v nádrži přizpůsobovat i výšku sání. Tím se docílí snížení možnosti nasátí nečistot do vodárny a následných problémů, např. ucpání trysek postřikovačů (nasává se pouze čistá voda). Toto řešení je vhodné zejména v případě, kdy se užitková voda používá i v domě, a tedy i v době, kdy může pršet a do nádrže přitéká dešťová voda, která může obsahovat nečistoty.
  • Typová řada E-BOOST (EBS): Tzv. "kompaktní domácí vodárny" se samonasávacím povrchovým čerpadlem chlazeným vodou. Rozdíl mezi typy spočívá v různé hodnotě dopravní výšky, max. průtok mají všechny stejné. Součástí domácí vodárny je tl. nádoba o objemu 0,5 l. Vhodné do vlhkého prostředí. Může se také použít na zvýšení tlaku (EASYPUMP E-BOOST (EBS 3) v rozvodu vody.
Klikněte zde pro více informací

Domácí vodárna Easypump Easy E-deep 1200 X-Ring, 230 V

Pro čerpání dešťové vody ze zásobních nádrží, ovládací jednotka, průtok 0 až 5,7 m3/hod., dopravní výška 46 až 0 m.

2227
Cena: 8 348 Kč  s DPH 6 899 Kč  bez DPH
Odložená platba Twisto Možnost odložení zaplacení
zboží až o 30 dnů
Množství: ks
Doprava:
ZDARMA
Dostupnost: Skladem
Kód zboží: 60185572
Hmotnost: 11 kg
Vyrábí: Logo_easypump_autor_prodejce
Popis produktu
Parametry
Videoprůvodce

Popis produktu

Použití:
Domácí vodárna EASYPUMP EASY E-DEEP 1200 X-RING - Vaše inovativní řešení pro pohodlné zavlažování a využití dešťové vody.
Představujeme Vám domácí vodárnu EASYPUMP EASY E-DEEP 1200 X-RING, špičkový produkt, který zcela změní Váš přístup k čerpání dešťové vody. Tato revoluční domácí vodárna nabízí bezkonkurenční výkon a spolehlivost pro každou zahradu či venkovní prostor. Již nebudete muset trávit drahocenný čas a energii hledáním ideálního řešení pro zavlažování svých rostlin, protože tohle je ten pravý produkt, který hledáte!
Podívejte se na několik klíčových důvodů, proč si domácí vodárnu EASYPUMP EASY E-DEEP 1200 X-RING jednoduše musíte pořídit:

  • Stabilní tlak: Unikátní konstrukce zajišťuje nekolísavý tlak vody během stálého odběru, což je ideální pro moderní závlahové systémy a rovnoměrný dostřik.
  • Snadná instalace: Domácí vodárna EASYPUMP EASY E-DEEP 1200 X-RING je navržena tak, aby umístění v zásobní nádrži s dešťovou vodou bylo jednoduché a rychlé, bez nutnosti složité montáže nebo použití speciálního nářadí.
  • Spokojenost zákazníků: Naše spokojení zákazníci potvrzují skvělou funkčnost domácí vodárny EASYPUMP EASY E-DEEP 1200 X-RING a jejich nadšení ze špičkových výsledků při zavlažování svých zahrad.
  • Vysoce efektivní čerpání: Speciálně navržená technologie umožňuje rychlé a efektivní čerpání dešťové vody bez mechanických a abrazivních nečistot ze zásobních nádrží nebo studny pomocí sací soupravy. Nasává pouze čistou vodu z podhladiny viz obrázek níže, což předchází problémům jako je ucpání trysek postřikovačů.


Získejte tyto benefity:

1. Vynikající čerpací schopnosti - maximálně efektivní čerpání dešťové vody.
2. Stabilní tlak - ideální pro moderní závlahové systémy.
3. Snadná instalace - žádné komplikace při umístění do zásobní nádrže.
4. Možnost připojení sací soupravy.
4. Ověřená spokojenost zákazníků - staňte se součástí naší spokojené komunity.

Technické informace
Nejdůležitější údaje jsou uvedeny na kartě PARAMETRY. Další informace získáte kliknutím na odkaz na PROSPEKT a na NÁVOD.
Na výtlačné potrubí nelze instalovat další zpětnou klapku (jedna je součástí domácí vodárny).
Zapínací tlak je 2 bary. Vodárna vypne při ukončení odběru vody.
Tato inovativní a účinná ponorná domácí vodárna s integrovanou ovládací jednotkou (Presscontrolem) Vás bude bezpečně a spolehlivě zásobovat dešťovou vodou.
Zde jsou hlavní přednosti, proč si pořídit domácí vodárnu EASYPUMP EASY E-DEEP 1200 X-RING:
1. Inovativní sací systém: Sací systém s plovákem saje vodu přes hadici, která plave cca 10 cm pod hladinou, což prakticky eliminuje nasávání sedimentovaných nečistot ze dna nádrže.
2. Absolutní ticho: Díky umístění pod hladinou, vysoké kvalitě materiálů a konstrukce je provoz vodárny naprosto tichý, takže můžete zapomenout na rušivý hluk z čerpadla.
3. Automatický provoz: Vodárna se automaticky zapne při poklesu tlaku pod 2 bary po zahájení odběru vody a stejně tak se automaticky vypne po ukončení odběru - bez nutnosti manuálního zásahu!
4. Ochrana proti chodu nasucho a přetížení: Domácí vodárna EASYPUMP EASY E-DEEP 1200 X-RING obsahuje ochranu proti chodu nasucho a přetížení, což zajišťuje dlouhou životnost produktu.
5. 5letá záruka od autorizovaného prodejce: Když si koupíte tento produkt u nás, dostanete pětiletou záruku! To je důkaz naší důvěry ve kvalitu tohoto zařízení.
6. Bezpečnost na prvním místě: Díky zabudované zpětné klapce s magnetickým sensorem se nemusíte obávat samočinného spínání čerpadla při nedovření klapky nebo zanesení nečistotami. Při poškození klapky se navíc čerpadlo automaticky odstaví z provozu.
7. Vysoce odolný materiál: Plášť čerpadla, oběžná kola a rozvaděče jsou vyrobeny ze speciálního plastu s obsahem skelného vlákna (NORYL), hřídel, spojovací šrouby a matice oběžných kol jsou z nerezové oceli - což zaručuje dlouhou životnost a vysokou odolnost proti opotřebení.
8. Úspora místa a snadná instalace: Minimální hloubka ponoru je pouhých 12 cm, spodní část vodárny by měla být umístěna min. 20 cm nad dnem (pokud není instalována sací souprava). Součástí dodávky je také přívodní kabel s vidlicí o délce 15 m a lanko o délce 15 m – vše pro rychlou a bezproblémovou instalaci.
9. Možnost optimalizace: Pro častější menší odběry vody nebo při použití vody i pro toaletu doporučujeme zabudovat malou tlakovou nádobu o objemu 8 až 24 l, která omezí počet spínání a prodlouží tak životnost celého systému. Vhodnou tl. nádobu si můžete objednat na kartě PŘÍSLUŠENSTVÍ. Montáž malé tl. nádoby se nejčastěji provádí pomocí "T-kusu" přímo na potrubí, fotografii připojení najdete v doporučení pro výběr naší nabídky tlakových nádob (horní část prostředního sloupce stránky).

Domácí vodárna EASYPUMP EASY E-DEEP 1200 X-RING je synonymem pro prvotřídní kvalitu, inovaci a spolehlivost. Tento inovativní produkt je navržen tak, aby vyřešil veškeré problémy s nečistotami ve vodě a zajistil Vám bezproblémový provoz po dlouhá léta.

Součástí dodávky není sací souprava, kterou je třeba objednat na kartě PŘÍSLUŠENSTVÍ.

Charakteristika čerpadla

Parametry

Napětí elektromotoru: 230 V
Maximální příkon elektromotoru: 1.10 kW
Délka kabelu: 15 m
Hloubka ponoru čerpadla max.: 12 m
Průtok min.: 0.30 m3/hod.
Průtok max.: 5.70 m3/hod.
Dopravní výška max.: 46 m
Dopravní výška min.: 0 m
Dimenze připojení - výtlak: 1
Obsah nečistot v čerpané vodě max.: 50 g/m3
Ovládání chodu čerpadla: Ovládací jednotka (Presscontrol)
Ochrana čerpadla proti chodu na sucho: Ano
Zpětná klapka: Ano
Hmotnost: 11 kg
Záruka: 60 měsíce




Příslušenství

Příslušenství

Hadicová spona nerezová, různé průměry

Uchycení hadice na trn, čerpadlo, ...

Cena: od 7 Kč  s DPH 6 Kč  bez DPH

Mosazný T-kus s vnitřním závitem G1"

Pro uchycení malých tlakových nádob do potrubí.

Cena: 120 Kč  s DPH 99 Kč  bez DPH

NORIA závěsné zařízení pro ponorná čerpadla, 10 až 100 m

Pro zavěšení ponorných čerpadel do studní, vrtů, septiků a nádrží. Max. nosnost 200 kg.

Cena: od 295 Kč  s DPH 244 Kč  bez DPH

Sací souprava pro připojení 1"

Hadice se sacím sítem a plovákovou koulí, připojení vnější závit 1" (vodárna EASY E-DEEP X-1200, LEO).

Cena: 835 Kč  s DPH 690 Kč  bez DPH

Šňůra na zavěšení ponorného čerpadla, metráž

Průměr 8 mm, pevnost 630 kg.

Cena: 12 Kč  s DPH 10 Kč  bez DPH

Tlaková nádoba AQUAPRESS AFC 8, 8 l, vertikální

Ocelová, s vyměnitelným pryžovým vakem, max. přetlak 0,8 MPa.

Cena: 832 Kč  s DPH 688 Kč  bez DPH

Tlaková nádoba EVAK SPTB-008, 8 l, vertikální

Ocelová, s butylovou membránou, max. přetlak 1 MPa, bezúdržbová, záruka 5 let.

Cena: 896 Kč  s DPH 740 Kč  bez DPH

Tlaková nádoba EVAK SPTB-012, 12 litrů, vertikální

Ocelová, s butylovou membránou, max. přetlak 1 MPa, bezúdržbová, záruka 5 let.

Cena: 990 Kč  s DPH 818 Kč  bez DPH

Tlaková nádoba EVAK SPTB-018, 18 l, vertikální

Ocelová, s butylovou membránou, max. přetlak 1 MPa, bezúdržbová, záruka 5 let.

Cena: 1 036 Kč  s DPH 856 Kč  bez DPH

Tlaková nádoba GWS PWB-12LX, 12 l, vertikální

Ocelová, s butylovou membránou, max. přetlak 1 MPa, bezúdržbová, záruka 5 let

Cena: 1 577 Kč  s DPH 1 303 Kč  bez DPH

Tlaková nádoba GWS PWB-18LX, 18 l, vertikální

Ocelová, s butylovou membránou, max. přetlak 1 MPa, bezúdržbová, záruka 5 let

Cena: 1 766 Kč  s DPH 1 460 Kč  bez DPH

Tlaková nádoba GWS PWB-8LX, 8 l, vertikální

Ocelová, s butylovou membránou, max. přetlak 1 MPa, bezúdržbová, záruka 5 let

Cena: 1 432 Kč  s DPH 1 183 Kč  bez DPH

Tlaková nádoba JOVAL 20 HIM, 20 l, horizontální

Nerezová, s vyměnitelným pryžovým vakem, max. přetlak 0,8 MPa, atest na pitnou vodu.

Cena: 7 017 Kč  s DPH 5 799 Kč  bez DPH
Dotaz na zboží

Dotaz na zboží "Domácí vodárna Easypump Easy E-deep 1200 X-Ring, 230 V"