Jak se vyhnout kritickým chybám při výběru čerpadla a domácí vodárny

Nákupní rádce

Zařízení na hlídání úrovně hladiny se používá jako ochrana čerpadla proti chodu na sucho, nebo jako signalizace nastavené úrovně hladiny. Při poklesu hladiny pod nastavenou úroveň se vypne elektromotor čerpadla.
Plovákové spínače na kabelu se vybírají podle hodnoty napětí (V), proudu (A) a délky kabelu.
Plovákové spínače NIVOFLOAT NLN s kabelem z neoprenu mají atest na použití pro pitnou vodu.
Plovákový spínač TECNOPLASTIC se neuchycuje na vodící tyč.
Plovákovými spínači s kabelem jdou ovládat při jejich použití jako ochrana čerpadel proti chodu na sucho pouze elektromotory čerpadel na 230 V, v případě použití pro napětí 400 V je třeba zapojení provést odborníkem přes tzv. stykač.

Klikněte zde pro více informací

PUMPA plovákový spínač, 230 V, kabel 2 až 15 m

Pro čerpadla s motorem na 230 V, max. 10 A, délka kabelu 2 až 15 m

4704
Doprava:
viz. stránka DOPRAVA

Od celkové ceny objednaného zboží 7000 Kč s DPH je doprava Českou poštou zdarma.

Od celkové ceny objednaného zboží 5000 Kč s DPH je doprava GLS zdarma.
Popis produktu

Popis produktu

Použití:
- Pro ovládání chodu čerpadel s motorem na 230 V (ochrana proti chodu na sucho). Pro motory na 400 V se musí použít stykač (dodá elektrikář, nemáme v nabídce).
- Signalizace úrovně hladiny.
- Signalizace havarijní úrovně hladiny např. v přečerpávacích nádržích (místo čerpadla se zapojí houkačka, světlo, maják, ...).

Technické informace
Plovákový spínač je v horní poloze zapnutý. Při poklesu hladiny dojde po dosažení vypínací výšky k přerušení elektrického obvodu (vypnutí spínače a tím i čerpadla). Dokud hladina nestoupne a nedosáhne horní zapínací úrovně, je obvod přerušený - spínač je vypnutý. Při dosažení zapínací úrovně hladiny dojde k sepnutí spínače (zapnutí čerpadla), tento stav trvá až do poklesu výšky hladiny na úroveň vypínací výšky.
Rozdíl zapínací a vypínací hladiny lze nastavit délkou pohyblivé části kabelu. Princip je stejný jako u ponorných čerpadel, u kterých je plovákový spínač instalovaný již od výrobce. Kabel od spínače má tři vodiče (společný, rozpínací a spínací). Černý a modrý se sepne při dosažení spodní (zapínací) úrovně hladiny a vypne se po dosažení horní (vypínací) úrovně hladiny. Černý a hnědý se sepne po dosažení horní (vypínací) úrovně hladiny a vypne se po dosažení spodní (zapínací) úrovně hladiny.
Max. proudové zatížení 10 A.
Max. teplota vody 55 °C.
Materiálové provedení: Kabel H07 Titanex s vysokou mechanickou a chemickou odolností pro extrémní zátěž, stálost vůči výkyvům teplot, izolace elastomer EI4, plášť pryžová směs EM2.
Úroveň ochrany IP68.
Délka kabelu 2 až 15 m.

Dotaz na zboží

Dotaz na zboží "PUMPA plovákový spínač, 230 V, kabel 2 až 15 m"