Jak se vyhnout kritickým chybám při výběru čerpadla a domácí vodárny

Nákupní rádce

V naší nabídce jsou sudová čerpadla FLUX a čerpadlové sady. Čerpadlová sada FLUX je kompletní sudové čerpadlo (motor, případně zemnící kabel u ATEX provedení, čerpadlový nástavec, hadicová přípojka) určené k okamžitému použití s příslušenstvím (hadice, stáčecí pistole, hadicová spona, sudové šroubení). Sada je vždy cenově výhodnější, než když si jednotlivé komponenty objednáte samostatně.
Při výběru sudového čerpadla Flux doporučujeme následující postup:

  • Podle chemických vlastností čerpané kapaliny vyberte vhodné materiálové provedení sudového čerpadla FLUX. V krátkém popisu nabízených typů sudových čerpadel jsou uvedeny příklady použití pro nejčastěji čerpané kapaliny. Bližší informace jsou dále uvedeny na kartě POPIS v naší nabídce. Zde je uveden i odkaz na podrobné informace o korozní odolnosti jednotlivých materiálových provedení sudových čerpadel. V případě nejistoty nám zašlete specifikaci Vámi čerpané kapaliny (chem. složení, koncentrace, viskozita, hustota, ..) a my Vám vhodný typ sudového čerpadla FLUX doporučíme.
    Pro slabší kyseliny a louhy je dostačující Polypropylen (PP).
    Pro koncentrované kyseliny a louhy PVDF (u 50% NaOH vyhovuje PP).
    Pro hořlaviny I a II. třídy, rozpouštědla, organické kyseliny, ředěné anorganické kyseliny a louhy nerez ocel (S).
    Pro oleje a naftu hliník (AL).
    Pokud máte vyzkoušeno pro Vaše použití jiné materiálové provedení, než které je doporučeno v naší nabídce, můžete si ho samozřejmě objednat - ale na vlastní riziko.
  • Podle použití sudového čerpadla vyberte potřebnou délku čerpadlového nástavce, můžete si vybrat z provedení s max. ponorem 0,7 m (kanystr), 1 m (sud) a 1,2 m (IBC přepravní kontejner).

Zkontrolujte si parametry provozního bodu na charakteristice sudového čerpadla (hodnotu průtoku při dopravní výšce odpovídající Vašemu výškovému převýšení min. úrovně hladiny v zásobní nádrži a výtoku z hadice včetně započtení délky Vaší hadice). Charakteristiku sudového čerpadla najdete na kartě POPIS v naší nabídce. Dopravní výšku si můžete vypočítat na naší stránce VÝPOČET DOPRAVNÍ VÝŠKY  (část přesný výpočet, návod postupu je uveden ve VIDEOPRŮVODCI).

Pokud si nebudete jisti výběrem, zašlete nám prosím poptávku pomocí formuláře z nabídky POPTÁVKY (horní část stránky).

K sudovým čerpadlům FLUX je dodáváno bohaté příslušenství (např. univerzální držák, šroubení do sudu, patní sítko, hadice, rychlouzavírací pistole, průtokoměr), které najdete v nabídce PŘÍSLUŠENSTVÍ/PRO SUDOVÁ ČERPADLA a v nabídce HADICE a PRŮTOKOMĚRY.
Sudová nerezová čerpadla FLUX Vám nabízíme i v provedení Ex a v hygienickém provedení podle 3A.

Použití sudových čerpadel na dávkování

Sudová čerpadla lze po doplnění průtokoměrem také s výhodou použít na odměřování (dávkování) požadovaného objemu.
První možností je ruční dávkování. Po zapnutí sudového čerpadla pracovník sleduje načerpaný objem na průtokoměru, po dosažení požadované hodnoty vypne čerpání (stejný princip jako tankování pohonných hmot do automobilu). V tomto případě je třeba k čerpadlu dokoupit vhodný průtokoměr a připojovací kus rovný. Průtokoměr je napájen z lithiové 3 V baterie (trvanlivost asi 2 roky - podle četnosti použití)
Druhou možností je automatické dávkování předem nastaveného objemu v průtokoměru. Na průtokoměru se navolí požadovaný objem, tlačítkem START/STOP se zapne systém, který po nadávkování předvoleného objemu automaticky vypne. Dávkování je možno opakovat neomezeně podle potřeby nebo zvolit z paměti jinou uloženou dávku nebo zadat novou dávku. V tomto případě je třeba k čerpadlu dokoupit průtokoměr, připojovací kus rovný k průtokoměru, zesilovač FSV 100 a kabel 0,5 m mezi motor čerpadla a zesilovač průtokoměru. Průtokoměr je napájen síťovým kabelem (součást dodávky) ze sítě 220 V / 50 Hz. Motor je následně napájen z průtokoměru kabelem. Zesilovač se dodává již zabudovaný v objednaném průtokoměru.
Vyhodnocovací elektronika může být umístěna na průtokoměru nebo integrována ve stáčecí pistoli. V tomto případě se technické řešení sestává z průtokoměru (standardní průtokoměr) a stáčecí pistole. Elektronika z průtokoměru je demontována a osazena na pistoli, propojení je provedeno řídícím kabelem. Průtokoměr se osadí na čerpadlo nebo potrubí, dále se nasadí hadice (nebo potrubí), na konec se připojí stáčecí pistole (mat. proveden PP, PVDF, Hliník, Mosaz, Nerez) a elektronika se do ní osadí.

Klikněte zde pro více informací

Sudové čerpadlo sada Flux F 430 AL-41/38, max. ponor 1,2 m

Pro IBC kontejnery. Čerpání ropných látek - nafta, topný olej, hydraulický olej, převodový olej, motorový olej. + hadice DN25, hadicové spony, stáčecí pistole AL.

2509
Cena na dotaz
Odložená platba Twisto Možnost odložení zaplacení
zboží až o 30 dnů
Dostupnost: Podle možností výrobce
Kód zboží: 40710012
Hmotnost: 6.70 kg
Vyrábí: Logo_flux2
Popis produktu
Parametry
Videoprůvodce

Popis produktu

Použití:
- Pro přečerpávání ropných látek - nafta, topný olej, hydraulický olej, převodový olej, motorový olej.
- Pro čerpání z přepravních IBC kontejnerů.

Technické informace
Nejdůležitější údaje jsou uvedeny na kartě PARAMETRY. Další podrobné informace získáte po kliknutí na PROSPEKT.
Čerpadlo tvoří:
- čerpadlový nástavec F 430 AL-41/38 v hliníkovém provedení, ucpávkové provedení NBR, hřídel nerez ocel, rotor ETFE, vnější průměr nástavce 41 mm, připojení na výtlaku G 1 1/4" vnější
- komutátorový motor FEM 4070, 230 V, 50-60 Hz, 500 W, IP 24, s regulací otáček a podpěťovou ochranou, 5 m kabel s vidlicí
- hadicová koncovka Hliník (Al), DN 25
Součástí dodávky sady je mimo čerpadla také:
- hadice pro ropné produkty DN 25, délka 2 m
- 2 ks hadicová spona
- stáčecí pistole Hliník, DN 25, těsně NBR
- sudové šroubení PP, závit G 2".
Max. průtok 180 l/min. (při nulové dopravní výšce). Při použití stáčecí pistole a hadice se max. průtok redukuje na cca 65 l/min.
Max. dopravní výška 6,5 m (při nulovém průtoku).
Max. viskozita čerpané kapaliny 600 mPas, max. teplota čerpané kapaliny 80°C.

Parametry

Způsob čerpání (čerpadlový nástavec): odstředivé (malá viskozita)
Materiálové provedení smáčených částí: Hliník - AL
Délka čerpadlového nástavce: 1,2 m
Viskozita čerpaného média max.: 600 mPa.s,
Pohon čerpadla: elektromotor 230 V
Maximální příkon elektromotoru: 500 kW
Regulace otáček elektromotoru - možnost: Ano
Průtok max.: 10.80 m3/hod.
Dopravní výška max.: 6.50 m
Teplota čerpaného média max.: 80 °C
Krytí: 24 IP
Použití - chemicky neutrální kapalina: Ano
Použití - slabé kyseliny a zásady: Ne
Použití - silné kyseliny a zásady: Ne
Použití - hořlaviny: Ne
Použití - organické látky (oleje, nafta, ...): Ano
Hmotnost: 6.70 kg
Prostředí: normální
Provedení: normální
Záruka: 24 měsíce
Dotaz na zboží

Dotaz na zboží "Sudové čerpadlo sada Flux F 430 AL-41/38, max. ponor 1,2 m"