Jak se vyhnout kritickým chybám při výběru čerpadla a domácí vodárny

Nákupní rádce

Přehled nabízených tlakových nádob, rozdíly v jejich provedení a vlastnostech včetně užitečných doporučení pro výběr si můžete prohlédnout po kliknutí na nabídku TLAKOVÉ NÁDOBY.
Funkce tlakové nádoby spočívá v prodloužení intervalu mezi sepnutím čerpadla domácí vodárny. Z tohoto důvodu nemá velikost jejího objemu žádný vliv na výkon vodárny.

Rychlý výběr

Pokud se nechcete podrobně zabývat rozdíly mezi tlakovými nádobami, máme pro Vás postup, který Vám během několika minut umožní správný výběr.

  • V případě rodinného domu doporučujeme objem tlakové nádoby 80 až 100 l, např. vertikální tlaková nádoba GWS PWB-80LV o objemu 80 l, vertikální tlaková nádoba GWS PWB-100LV o objemu 100 l.
  • V případě chaty nebo malé vodárny doporučujeme objem tlakové nádoby 35 až 60 l, např. vertikální tlaková nádoba GWS PWB-35LV o objemu 35 l, vertikální tlaková nádoba GWS PWB-60LV o objemu 60 l.
  • Pokud je čerpadlo domácí vodárny ovládáno pomocí ovládací jednotky (Presscontrol), nebo pomocí řídící jednotky s frekvenčním měničem, tak doporučujeme objem tlakové nádoby cca 12 l, např. vertikální tlaková nádoba GWS PWB-12LX o objemu 12 l. Velikost nádoby je podobná fotbalovému míči, a proto nemusíte mít obavu z nároku na prostor. Uchycení se provádí přímo na potrubí pomocí "T" kusu.

Všechny doporučené nádoby jsou bezúdržbové, proto u nich není nutná pravidelná kontrola tlaku vzduchu, a proto také u nich nemůže dojít k poškození membrány.
Pokud kliknete na zbarvený text, tak se Vám otevře přímo naše nabídka ...

Global Water Solution (GWS) - mimořádně kvalitní tlaková nádoba s max. přetlakem 10 barů se zárukou 5 let nevyžaduje žádnou údržbu ani doplňování vzduchu. Atest na pitnou vodu.
Svařovaná tlaková nádoba je konstrukčně řešena tak, aby voda nepřicházela do styku s kovovým pláštěm. Vodu od vzduchové náplně odděluje místo vaku používaných u jiných výrobců kvalitní butylová membrána. Vnitřní kovový plášť tlakové nádoby je ošetřen plastem (zdravotně nezávadný polypropylen), čímž je zcela eliminována možnost koroze. Mosazný vzduchový ventilek je utěsněn víkem s těsnícím o-kroužkem. Z důvodu prevence před možností protržení membrány přiextrémní zátěži jsou všechny vnitřní části včetně vzduchového ventilku zaobleny. Dokonalou ochranu tlakové nádoby před UV zářením a vlhkem zajišťuje vnější nátěr tvořený dvousložkovým polyuretanem na základovém epoxidovém nástřiku.
V případě požadavku dodání tlakové nádoby s max. přetlakem 16 barů nám zašlete poptávku (info@e-cerpadla.cz).

Připojení tlakové nádoby

U menších tl. nádob je ve spodní části připojovací armatura, v horní části je ventilek na doplňování vzduchu. Uchycení nejmenších tl. nádob se provádí pomocí "T" kusu přímo na trubku, viz obrázek. Větší mají nožičky.

Podle způsobu instalace je vyráběno vertikální a horizontální provedení tl. nádob. Nožičky jsou hlavní problém, proč nelze horizontální tlakovou nádobu umístit vertikálně - třeba na zeď!
Proč?
Protože jsou konstruovány pro stav, kdy na ně působí tlak svisle. Pokud horizontální nádobu uchytíte na zeď, tak může dojít k jejich poškození vahou vody v nádobě, protože jsou odlišně namáhány, než na co byly navrženy.
Co s tím?
Pokud nelze jinak, tak jedna z možností je zabudovat do zdi nosníky dimenzované na hmotnost tlakové nádoby a na ně umístit "normální" vertikální tlakovou nádobu.

Klikněte zde pro více informací

Tlaková nádoba GWS PWB-60LH, 60 l, horizontální

Ocelová, s butylovou membránou, max. přetlak 1 MPa, bezúdržbová, záruka 5 let

5474
5473 1081
Cena: 4 511 Kč  s DPH 3 728 Kč  bez DPH
Odložená platba Twisto Možnost odložení zaplacení
zboží až o 30 dnů
Množství: ks
Doprava:
viz. stránka DOPRAVA

Od celkové ceny objednaného zboží 7000 Kč s DPH je doprava Českou poštou zdarma.

Od celkové ceny objednaného zboží 5000 Kč s DPH je doprava GLS zdarma.
Dostupnost: Skladem
Kód zboží: ZB00012083
Hmotnost: 11.40 kg
Vyrábí: Pressure-wave-logo
Popis produktu
Parametry
Videoprůvodce

Popis produktu

Použití:
- Součást domácích vodáren (snížení četnosti zapínání čerpadla).
- Jako expanzní nádoby k topným systémům, bojlerům, ohřívačům vody apod.

Technické informace
Nejdůležitější údaje jsou uvedeny na kartě PARAMETRY. Další informace získáte kliknutím na odkaz na PROSPEKT a na NÁVOD.
Tlaková nádoba nevyžaduje žádnou údržbu ani doplňování vzduchu.
Svařovaná tlaková nádoba je konstrukčně řešena tak, aby voda nepřicházela do styku s kovovým pláštěm. Vodu od vzduchové náplně odděluje místo vaku používaných u jiných výrobců kvalitní butylová membrána, která není vyměnitelná. Vnitřní kovový plášť nádoby je ošetřen plastem (zdravotně nezávadný polypropylen). Tím je zcela eliminována možnost koroze.
Mosazný vzduchový ventilek je utěsněn víkem s těsnícím o-kroužkem. 
Z důvodu prevence před možností protržení membrány při extrémní zátěži jsou všechny vnitřní části včetně vzduchového ventilku zaobleny.
Dokonalou ochranu nádoby před UV zářením a vlhkem zajišťuje vnější nátěr tvořený dvousložkovým polyuretanem na základovém epoxidovém nástřiku.
Patentované nerezové 1" připojení nádoby zajišťuje kompletní vzduchotěsnost i vodotěsnost.
Každá nádoba testována v různých úrovních výroby pro zajištění vysoké kvality a spolehlivosti.
Záruka 5 let.

Horizontální nádoby jsou vybaveny plastovými nožičkami a plastovým podstavcem pod čerpadlo.

Řez horizontální nádobou GWS - Pressure Wave:

Parametry

Materiál nádoby: ocel
Objem nádoby: 60 l
Provedení nádoby: horizontální
Oddělení vody vakem / membránou: Ano
Nádoby s membránou: Ano
Přetlak max.: 1 MPa
Teplota max.: 90 °C
Průměr nádoby: 424 mm
Délka/výška nádoby: 530 mm
Připojovací rozměr: 1
Hmotnost: 11.40 kg
Záruka: 60 měsíce
Atest pro použití na pitnou vodu: Ano


Dotaz na zboží

Dotaz na zboží "Tlaková nádoba GWS PWB-60LH, 60 l, horizontální"