Jak se vyhnout kritickým chybám při výběru čerpadla a domácí vodárny

Průvodce výběrem čerpadla - domácí vodárna s tlakovým spínačem

Domácí vodárny s povrchovým čerpadlem ovládané tlakovým spínačem poznáte již na fotografii zboží podle čerpadla umístěného na tlakové nádobě.
Můžete si koupit:

  • Domácí vodárnu již sestavenou výrobcem nebo jako sestavu jednotlivých částí. V nabídce DOMÁCÍ VODÁRNY najdete přehled všech námi nabízených vodáren s tl. spínačem na stránce DOMÁCÍ VODÁRNY S TLAKOVÝM SPÍNAČEM A TLAKOVOU NÁDOBOU, nebo si ji můžete vybrat podle jejich výrobce.
    Nabídku je možno seřadit podle abecedy, nebo podle ceny.
  • Jednotlivé komponenty domácí vodárny. Podrobné informace včetně schémat zapojení a odkazů na naši nabídku komponent najdete na naší stránce JAK VYBRAT A SESTAVIT DOMÁCÍ VODÁRNU?.

Postup při výběru vodárny

  • Na naši stránce VÝPOČET DOPRAVNÍ VÝŠKY ČERPADLA si vypočítáte dopravní výšku odpovídající Vašim provozním podmínkám čerpadla. Ve spodní části stránky je video s návodem.
  • Stanovíte si předpokládanou max. současnou spotřebu vody (součet průtoků všech odběrných míst, z kterých může voda současně vytékat). Pro normální domácnost se uvažuje hodnota 2 až 4 m3/hod., v případě použití např. na zalévání (postřik) zahrady se spotřeba stanoví podle počtu a spotřeby současně zapnutých postřikovačů.
    Stanovení požadovaného průtoku pro větší objekty (bytové domy, penziony) je možno provést po kliknutí na tento ODKAZ.
  • Na naši stránce HLEDÁNÍ PODLE PRŮTOKU A DOPRAVNÍ VÝŠKY vložíte výše uvedené hodnoty do formuláře, zaškrtnutím si zvolíte kategorie zboží, z kterých se má vybírat, a kliknete na tlačítko HLEDAT.
  • Z vypsaného zboží si vyberete to, které Vám vyhovuje - video s návodem najdete ve spodní části stránky.

Užitečné informace

Velikost tlakové nádoby snižuje počet zapnutí čerpadla a zlepšuje regulaci tlaku vody. V žádném případě nemá vliv na výkon vodárny, který ovlivní pouze parametry čerpadla!
Optimální objem tlakové nádoby si můžete zjistit na naši stránce VÝPOČET VELIKOSTI TLAKOVÉ NÁDOBY, ve spodní části je video s návodem.
V případě malé vydatnosti studny/vrtu pod 0,3 l/s (1,1 m3/hod.) a u automatického zavlažování pod 0,5 l/s (1,8 m3/hod.) se podívejte na spodní část naší stránky JAK VYBRAT ČERPADLO.

Konec průvodce.