Jak se vyhnout kritickým chybám při výběru čerpadla a domácí vodárny

Průvodce výběrem čerpadla - domácí vodárna s frekv. měničem

Můžete si objednat:

  • Domácí vodárnu již sestavenou výrobcem nebo jako sestavu jednotlivých částí. V nabídce DOMÁCÍ VODÁRNY najdete přehled všech námi nabízených vodáren s tl. spínačem na stránce DOMÁCÍ VODÁRNY S ŘÍDÍCÍ JEDNOTKOU S FEKVENČNÍM MĚNIČEM, nebo si ji můžete vybrat podle jejich výrobce.
    Nabídku je možno seřadit podle abecedy, nebo podle ceny.
  • Jednotlivé komponenty domácí vodárny. Podrobné informace včetně schémat zapojení a odkazů na naši nabídku komponent najdete na naší stránce JAK VYBRAT A SESTAVIT DOMÁCÍ VODÁRNU?.

Postup při výběru vodárny

  • Na naši stránce VÝPOČET DOPRAVNÍ VÝŠKY ČERPADLA si vypočítáte dopravní výšku odpovídající Vašim provozním podmínkám čerpadla. Ve spodní části stránky je video s návodem.
  • Stanovíte si předpokládanou max. současnou spotřebu vody (součet průtoků všech odběrných míst, z kterých může voda současně vytékat). Pro normální domácnost se uvažuje hodnota 2 až 4 m3/hod., v případě použití např. na zalévání (postřik) zahrady se spotřeba stanoví podle počtu a spotřeby současně zapnutých postřikovačů.
    Stanovení požadovaného průtoku pro větší objekty (bytové domy, penziony) je možno provést po kliknutí na tento ODKAZ.
  • Na naši stránce HLEDÁNÍ PODLE PRŮTOKU A DOPRAVNÍ VÝŠKY vložíte výše uvedené hodnoty do formuláře, zaškrtnutím si zvolíte kategorie zboží, z kterých se má vybírat, a kliknete na tlačítko HLEDAT.
  • Z vypsaného zboží si vyberete to, které Vám vyhovuje - video s návodem najdete ve spodní části stránky.

Užitečné informace

  • Pro domácí vodárnu s řídící jednotkou se doporučuje instalace tlakové nádoby o objemu cca 15 l (max. 24 l), vhodný typ ve většině případů najdete na kartě PŘÍSLUŠENSTVÍ v nabídce vodárny. Pokud použijete větší objem jak 24 l, vodárna Vám bude běžet ještě dlouho po ukončení odběru vody.
    Neustále dostáváme dotazy ohledně použití tl. nádoby s větším objemem jak uvedených max. 24 l. Tl. nádoby o objemu 8 až 15 l dodávají ke svým vodárnám i renomovaní výrobci, není to tedy pouze "naše" doporučení. Zde není opravdu žádný prostor na diskusi - buď si necháte poradit nejvýhodnější řešení, nebo si můžete koupit tlakovou nádobu s objemem podle Vašeho přání.
  • V případě malé vydatnosti studny/vrtu pod 0,3 l/s (1,1 m3/hod.) a u automatického zavlažování pod 0,5 l/s (1,8 m3/hod.) se podívejte na spodní část naší stránky JAK VYBRAT ČERPADLO.

Konec průvodce.