Jak se vyhnout kritickým chybám při výběru čerpadla a domácí vodárny

Nákupní rádce

Podle účinnosti čištění domovní čistírny lze vyčištěnou vodu využít:
- Vypouštění do povrchové vody na ohlášení, do podzemní vody na základě povolení vodoprávního úřadu (AS-VARIOcomp 5 K). Není vhodný rozstřik v místech, kde se pohybují lidé.
- Vypouštění do povrchové a podzemní vody na ohlášení, zásak, zalévání ke kořenům (AS-IDEAL PZV). Není vhodný rozstřik v místech, kde se pohybují lidé.
- Užitková voda např. na mytí auta, zálivku, WC, ... (AS-VARIOcomp 5 K ULTRA).

Před výběrem domovní (domácí) čistírny odpadních vod musíte znát minimálně následující informace:
- Požadovanou účinnost čištění domovní (domácí) čistírny odpadních vod (BČOV) s ohledem na další využití vyčištěné vody (v případě vypouštění do vodoteče splnění požadavků vodoprávního úřadu na nepřekročení stanovených max. hodnot "m" a "p" koncentrací sledovaných ukazatelů znečištění, nejčastěji CHSKCr, BSK5 a NL).
- Výkon domovní (domácí) čistírny odpadních vod (BČOV), který musí odpovídat látkovému zatížení vyjádřenému hodnotou EO (ekvivalentní obyvatel) nebo průměrnému průtoku v m3/hod.
- Zda se v místě instalace vyskytuje podzemní voda nad úrovní základové desky pro domovní čistírnu odpadních vod.
- Zda mimo pochůznosti krytu domácí čistírny odpadních vod (BČOV) je v souvislosti s umístěním zařízení (např. před garáží) současně požadována i pojízdnost.
V níže uvedeném přehledu domovních čistíren odpadních vod jsou u každého typu tyto informace uvedeny. Všechny tyto informace je třeba uvést ve Vaší poptávce, pokud chcete s výběrem domácí čistírny odpadních vod (BČOV) pomoci. Pomocí těchto kritérií si také sami můžete vybrat vhodný typ po načtení šablony "Domovní čistírny odp. vod" v naší nabídce HLEDÁNÍ DLE PARAMETRŮ.
Všechny nabízené domovní čistírny odpadních vod splňují hygienické a vodohospodářské požadavky. V případě požadavku na jiné provedení domovních čistíren odpadních vod zašlete prosím poptávku na adresu dotaz@e-cerpadla.cz.
Instalace domovní čistírny odpadních vod se provádí do výkopu na podkladní betonovou desku o tloušťce cca 10 cm s KARI sítí. Pokud je nádrž samonosná, nemusí se obetonovávat, stačí pouze její zasypání.
Seznamte se s důležitými informacemi o provozu domovních čistíren odpadní vody (BČOV) na stránce BIOLOGICKÉ ČIŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD.

Orientační stanovení produkce odpadních vod
Na osobu a den se předpokládá u bytů a rodinných domů průměrná produkce 150 l splaškové odpadní vody. Přesná hodnota látkového zatížení (EO) a průměrného průtoku by měla být uvedena ve zpracované projektové dokumentaci pro instalaci (BČOV) domácích čistíren odpadních vod.

Od roku 2010 je v naší provozovně v Kostelci nad Orlicí zřízeno prodejní středisko firmy ASIO, spol. s r. o. Brno, které zajišťuje prodej všech vodohospodářských produktů z její nabídky. Jedná se zejména o domovní čistírny odpadní vody, plastové nádrže, septiky, jímky, vodoměrné šachty armaturní, čerpací šachty, systémy zachycení a využití dešťových vod a systémy akumulace a zásak vod.
V případě zájmu je možno navštívit náš prodejní sklad na adrese IMPEA s.r.o., Fügnerova 1126, 517 41 Kostelec n. Orl., kde je nejprodávanější zařízení skladem, nebo nás kontaktovat:
Telefon: 494 321 013, E-mail: info@impea.cz.

Důležité upozornění. Při objednání níže uvedeného zboží není cena dopravy uvedená v objednávce správná. Její výši si můžete zjistit na stránce Doprava - DČOV.

Klikněte zde pro více informací

Čistírna odpadních vod ČOV ASIO AS-VARIOcomp 8 K

Domovní biologická čistírna pro 6 až 10 osob, plastové provedení, pochůzná.

1374
Cena: 65 968 Kč  s DPH 58 900 Kč  bez DPH
Odložená platba Twisto Možnost odložení zaplacení
zboží až o 30 dnů
Množství: ks
Doprava:
viz. stránka DOPRAVA DČOV

Kalkulace bude probíhat na základě hmotnosti a vzdálenosti
Dostupnost: Podle možností výrobce
Kód zboží: 04.01.01.02
Hmotnost: 260 kg
Vyrábí: Asio_n1
Popis produktu
Parametry

Popis produktu

Domovní čistírny odpadních vod ASIO jsou určeny k čištění všech splaškových vod z bytů a rodinných domů s výjimkou vod dešťových a bazénových. Technologické řešení těchto čistíren je založeno na stabilním a spolehlivém provozu při minimální potřebě energie. Tato technologie využívá aerobní biologické procesy, které jsou v praxi ověřeny dlouholetým provozem.

Domovní ČOV AS-VARIOcomp 8 K je určena pro 6-10 EO, průměrný průtok cca 1,2 m3/den, látkové zatížení cca 0,50 kg BSK5/den (8 EO), válcová nádrž o průměru 1480 mm, výšky 1520 mm se vstupním komínkem o průměru 950mm, výšky 500 mm uzavřeným kompozitovým pochůzným víkem na uzamčení. Celková výška 2020 mm. Hmotnost 260 kg. Vtok je upraven na připojení na PVC DN 150 mm, odtok DN 150 mm, výška vtoku Vv = 1350 mm, výška odtoku Vo = 1270 mm od základové desky. Dmychadlo je součástí dodávky a předpokládá se jeho umístění mimo nádrž ČOV (do vzdálenosti cca 7 m), propojení nádrže ČOV s dmychadlem není součástí dodávky.

Výhody námi dodávané ČOV:

• kompletnost dodávky (cena zahrnuje trvanlivý, zateplený a pochůzný poklop a komínek)
• zprovoznění a zaškolení servisním technikem
• jednoduchý, spolehlivý a ekologický provoz, nízké provozní náklady
• možnost jednoduché přestavby z klasické ČOV na typ ULTRA vložením membránového modulu (produkce užitkové vody vhodné na zalévání, mytí auta, WC)
• zákaznická podpora a servisní střediska po celé ČR, zajištění záručního a pozáručního servisu
• minimální životnost 25 let - podloženo statickým výpočtem
• tradice a zkušenosti s výrobou a provozem už od roku 1993
• certifikováno státní zkušebnou
• možnost dovybavení ČOV poklopem v zelené barvě do zatravněných ploch (za příplatek)

Upozornění: kanalizační potrubí je nutné odvětrat dle „Projekčních a instalačních podkladů“ (v souladu s ČSN EN 12056). Vzduchové propojení mezi ČOV a dmychadlem není součástí dodávky, zajistí investor.
Nádrž nutné obetonovat pouze v případě vysoké hladiny spodní vody nebo je-li nástavec ČOV zvýšen o více než 500 mm.

                    Návod:

Parametry

Počet EO min.: 6
Počet EO max.: 10
Průměrný průtok: 1.20 m3/hod.
Vhodnost použití při spodní vodě: Ne
Pojízdnost poklopu: Ne
Materiálové provedení: polyproplylen
Připojovací rozměr - přítok: DN150
Připojovací rozměr - odtok: DN150
Dmychadlo: Ano
Hmotnost: 260 kg
Příkon max.: 80 W
Záruka - technologie DČOV: 24 měsíce
Záruka - nádrž: 60 měsíce
Příslušenství

Příslušenství

AIRMAC dmychadlo DB 60, 230 V

Dmychadlo k ČOV ASIO VARIOcomp 5 K.

Cena: 5 082 Kč  s DPH 4 200 Kč  bez DPH

ASIO pochůzný plastový poklop

Příslušenství k ČOV ASIO

Cena: 3 025 Kč  s DPH 2 500 Kč  bez DPH

ASIO skříňka na dmychadlo

k ČOV ASIO AS-VARIO COMP

Cena: 3 570 Kč  s DPH 2 950 Kč  bez DPH
Dotaz na zboží

Dotaz na zboží "Čistírna odpadních vod ČOV ASIO AS-VARIOcomp 8 K"