Jak se vyhnout kritickým chybám při výběru čerpadla a domácí vodárny

Nákupní rádce

Všechny domácí vodárny CALPEDA mají atest na pitnou vodu a kvalitní materiálové provedení. Čerpadla jsou navržena na trvalý provoz.
Pokud je součástí domácí vodárny tlaková nádoba, je její objem uveden před hodnotou napětí elektromotoru.

Mezi typovými řadami domácích vodáren Calpeda jsou následující rozdíly

  • Typová řada Calpeda MXAM - vícestupňové samonasávací čerpadlo na 230 V, těleso čerpadla a hřídel z nerezi, sací těleso, oběžné kolo a tělesa článků z norylu, mechanická ucpávka uhlík-keramika-NBR, ovládání chodu čerpadla pomocí řídící jednotky s frekvenčním měničem.
  • Typová řada Calpeda MXH (MXHM) - celonerezové monoblokové čerpadlo na 230 V a 400 V, mechanická ucpávka Al2O2 keramika-karbon-EPDM, ovládání pomocí tlakového spínače. Sací výška při zavodněném potrubí je 6 m.
  • Typová řada Calpeda NG 3/A - litinové samonasávací čerpadlo na 230 V a 400 V s ejektorem, těleso čerpadla z litiny, hřídel Cr-Ni ocel, mechanická ucpávka uhlík-keramika-NBR, ovládání pomocí tlakového spínače.
  • Typová řada Calpeda NGX - nerezové samonasávací čerpadlo JET na 230 V se zabudovaným ejektorem, těleso čerpadla z Cr-Ni oceli, oběžné kolo z mosazi, hřídel z Cr-Ni oceli, mechanická ucpávka uhlík-keramika-NBR, ovládání pomocí tlakového spínače. Možnost výběru tl. nádoby CIMM nebo GWS.
  • Typová řada E- (e-idos). Vodárny mají vzhledem k ostatním produktům o 15 až 25 % nižší spotřebu elektrické energie. Jsou vhodné pro trvalý provoz. Vodárna umožňuje provoz jedním ze dvou režimů:
    • Pomocí ovládací jednotky (Presscontrol), kdy se čerpadlo zapne při poklesu tlaku vody pod hodnotu zapínacího tlaku a vypne při ukončení odběru vody.
    • Pomocí tlakového spínače s možností nastavení zapínacího a vypínacího tlaku. Čerpadlo je zapínáno v rozsahu nastaveného zapínacího a vypínacího tlaku.
  • Typová řada MÉTA - vodárny mají vzhledem k ostatním produktům o 15 až 25 % nižší spotřebu elektrické energie. Jsou vhodné pro trvalý provoz. Čerpadlo je ovládáno řídící jednotkou s fr. měničem, který udržuje nastavený tlak i při různém odběru vody.

Domácí vodárny Calpeda s řídící jednotkou osazenou frekvenčním měničem, rozdíl je v použití ponorného nebo povrchového samonasávacího čerpadla a v hodnotě max. průtoku čerpané vody.

U vodáren 4 SDFE s ponorným čerpadlem musí být propojení mezi řídící jednotkou s frekvenčním měničem SubDrive a čerpadlem pomocí kabelu se 4 vodiči (třífázové provedení 3 x 230 V). Do řídící jednotky je přivedeno napětí 230 V, v ní je převedeno na 3 x 230 V, které napájí elektromotor čerpadla. Možnost ovládání pomocí mobilní aplikace.

Klikněte zde pro více informací

Domácí vodárna CALPEDA MXAM 205, 4 l, 230 V

Nerezové provedení samonasávacího čerpadla, řídící jednotka s frekvenčním měničem, průtok 1 až 5 m3/hod, dopravní výška 50 až 10 m, pro čistou vodu, tichý chod.

3250
Cena: 26 192 Kč  s DPH 21 646 Kč  bez DPH
Odložená platba Twisto Možnost odložení zaplacení
zboží až o 30 dnů
Množství: ks
Doprava:
ZDARMA
Dostupnost: Skladem
Kód zboží: ZB00001361
Hmotnost: 19 kg
Vyrábí: Calpeda-logo
Popis produktu
Parametry
Videoprůvodce

Popis produktu

Použití
- Čerpání čisté vody, k zásobování rodinných domů, chat a jiných objektů pitnou nebo užitkovou vodou bez mechanických příměsí.
- Domácí vodárny, zavlažování, myčky.
- Zdroj vody - studna, vrt nebo zásobní nádrž.

Technické informace
Nejdůležitější údaje jsou uvedeny na kartě PARAMETRY. Další informace o čerpadle získáte kliknutím na odkaz na PROSPEKT. Podrobné informace o řídící jednotce získáte kliknutím na odkaz na NÁVOD, o čerpadlu kliknutím na odkaz NÁVOD.
Horizontální vícestupňové monoblokové čerpadlo.
Válcový jednodílný plášť čerpadla v provedení nerez se sacím hrdlem zepředu nad osou čerpadla a radiálním výtlačným hrdlem na horní straně.
Tělesa článků z norylu.
Max. povolený tlak v tělese čerpadla: 8 bar.
Vhodné pro nepřetržitý provoz.
Řídící jednotka Archimede mimo frekvenčního měniče obsahuje ještě tlakový a průtokový senzor. Změnou frekvence mění otáčky elektromotoru čerpadla a tím i výkon čerpadla tak, aby byl v rozvodu vody při různém odběru (průtoku) v rozsahu charakteristiky použitého čerpadla neměnný nastavený tlak.
Významná úspora elektrické energie.
Zařízení má pomocný displej a dotykovou klávesnici pro nastavení požadovaného tlaku a ovládání čerpadla.
Stupeň ochrany jednotky Archimede IP 55.
Součástí dodávky jsou čerpadlo, jednotka Archimede a tl. nádoba GWS 4 l.

Charakteristika čerpadla

Parametry

Napětí elektromotoru: 230 V
Maximální příkon elektromotoru: 1.10 kW
Sací výška max.: 8 m
Průtok min.: 1 m3/hod.
Dopravní výška max.: 50 m
Dopravní výška min.: 10 m
Dimenze připojení - sání: 1 1/4
Dimenze připojení - výtlak: 1
Ovládání chodu čerpadla: Řídící jednotka (frekvenční měnič)
Materiálové provedení čerpadla: Nerez
Materiálové provedení oběžného kola: Nerez
Ochrana čerpadla proti chodu na sucho: Ano
Hmotnost: 19 kg
Záruka: 24 měsíce




Dotaz na zboží

Dotaz na zboží "Domácí vodárna CALPEDA MXAM 205, 4 l, 230 V"