Jak se vyhnout kritickým chybám při výběru čerpadla a domácí vodárny

Nákupní rádce

Výběr hadicového čerpadla se provádí podle

  • Požadovaného průtoku a tlaku. Rozdíl mezi provedením SP a HP hadicového čerpadla VERDERFLEX je zejména v hodnotách výtlačného tlaku ("SP" - větší průtok, "HP" - větší tlak). 
  • "SS" - standard, "SP" - planetová převodovka, "SW" - šneková převodovka.
  • Materiálového provedení hadice odolnému čerpané kapalině/suspenzi.

U každého typu hadicového čerpadla se dodávají provedení s různým průtokem (v naší nabídce máme pouze provedení s největším průtokem, lze samozřejmě objednat i ostatní), který je dán počtem otáček a výkonem instalovaného elektromotoru. Regulace otáček a tím i výkonu hadicového čerpadla je možná pomocí frekvenčního měniče (není součástí dodávky) od hodnoty min. průtoku odpovídající 10 otáčkám/min. do průtoku uvedeného u každého provedení daného typu. Pokud se společně s frekvenčním měničem dokoupí i snímač otáček, lze hadicové čerpadlo použít na dávkování požadovaného objemu (dávkovací, plnící).
Hadicová čerpadla VERDERFLEX DURA s motorem na 400 V umožňují reverzní chod a neublíží jim krátkodobý chod naprázdno (nasucho). Na přání lze dodat motor na 230 V.
Max. tlak je u všech typů hadicového čerpadla VERDERFLEX SP stejný a má hodnotu 6 barů.
Ceny všech výkonových provedení s použitím tří materiálových provedení hadic jsou u daného typu hadicového čerpadla shodné. Příplatek se účtuje pouze v případě provedení hadicového čerpadla VERDERFLEX SP pro potravinářské účely.
Nabízená hadicová čerpadla jsou osazena hadicí z NR (přírodní guma).
Pokud si nebudete jisti výběrem, zašlete nám prosím poptávku pomocí formuláře z nabídky POPTÁVKY (horní část stránky).

Hadicová čerpadla VERDERFLEX - nabízené typy

  • VERDERFLEX DURA 10. Výkon hadicového čerpadla závisí na počtu otáček daného provedení, odpovídající hodnoty průtoku jsou 15, 25, 32, 39, 49, 65, 78 a 97 l/hod. Min. průtok je pro všechna provedení shodný a dosahuje hodnoty 14 l/hod.
  • VERDERFLEX DURA 15. Výkon hadicového čerpadla závisí na počtu otáček daného provedení, odpovídající hodnoty průtoku jsou 50, 82, 128, 160, 214, 255 a 319 l/hod. Min. průtok je pro všechna provedení shodný a dosahuje hodnoty 46 l/hod.
  • VERDERFLEX DURA 25. Výkon hadicového čerpadla závisí na počtu otáček daného provedení, odpovídající hodnoty průtoku jsou 256, 392, 597, 801, 935 a 1 194 l/hod. Min. průtok je pro všechna provedení shodný a dosahuje hodnoty 170 l/hod.
  • VERDERFLEX DURA 35. Výkon hadicového čerpadla závisí na počtu otáček daného provedení, odpovídající hodnoty průtoku jsou 431, 706, 1 098, 1 372, 1 842 a 2 744 l/hod. Min. průtok je pro všechna provedení shodný a dosahuje hodnoty 392 l/hod.

Materiálová provedení hadice hadicového čerpadla VERDERFLEX s příklady nejčastějšího použití

  • NR (Natural Rubber): neutrální kapaliny, vápenné mléko, křemelina. Toto materiálové provedení mají nabízená hadicová čerpadla.
  • EPDM (Ethylene Propylene Diene Monomer): kyseliny a louhy.
  • NBR (Nitrile Buna Rubber): neutrální kapaliny, vápenné mléko, ropné látky - např. olej.
Klikněte zde pro více informací

Hadicové čerpadlo Verderflex Dura 15 SP, 400 V

Průtok 319 l/hod. Max. tlak na výtlaku 6 barů. Hadice přírodní guma.

1094
Cena: 60 712 Kč  s DPH 50 175 Kč  bez DPH
Odložená platba Twisto Možnost odložení zaplacení
zboží až o 30 dnů
Množství: ks
Doprava:
ZDARMA
Dostupnost: Podle možností výrobce
Kód zboží: 136.1.0224
Hmotnost: 27 kg
Vyrábí: Logo_verder
Popis produktu
Parametry

Popis produktu

Použití:
- Čerpání abrazivních a viskózních kapalin.
- Čerpání kapalin s vysokou koncentrací pevných částic (do 80%).
- Čerpání vápenného mléka (suspenze hydroxidu vápenatého), kvasnic a křemeliny.
- Při požadavku přesného měření objemu čerpané látky bez průtokových ztrát.
Pokud si nebudete jisti výběrem, zašlete nám prosím poptávku nebo dotaz a my Vám zpracujeme nabídku.
Přehled vhodnosti použití dodávaných materiálových provedení hadice pro hadicová čerpadla VERDERFLEX pro různé aplikace získáte po kliknutí na ZDE.

Technické informace
Nejdůležitější údaje jsou uvedeny na kartě PARAMETRY. Další podrobné informace získáte kliknutím na odkaz na PROSPEKT a na NÁVOD.
V následující tabulce je uveden přehled všech dodávaných provedení typu DURA 15 SP. Rozdíl je v průtoku, otáčkách, materiálovém provedení hadice a příkonu elektromotoru. Min. hodnota průtoku 46 l/hod. a max. hodnota tlaku na výtlaku je pro všechna provedení stejná (6 barů).
Hadicová čerpadla VERDERFLEX DURA s motorem na 400 V umožňují reverzní chod a neublíží jim krátkodobý chod naprázdno (nasucho). Na přání lze dodat motor na 230 V.




Materiálové provedení hadice:
NR: Natural Rubber - nabízené provedení
EPDM: Ethylene Propylene Diene Monomer
NBR: Nitrile Buna Rubber
Regulace otáček a tím i výkonu hadicového čerpadla je možná od 46 l/min. do průtoku uvedeného u každého provedení daného typu v tabulce pomocí frekvenčního měniče (není součástí dodávky). Pokud se společně s frekvenčním měničem dokoupí i snímač otáček, lze hadicové čerpadlo použít na dávkování požadovaného objemu (dávkovací, plnící).
Pokud se regulace neprovádí, hodnota průtoku hadicového čerpadla odpovídá hodnotě uvedené v tabulce nebo hodnotě max. průtoku uvedené na kartě PARAMETRY.
Nabízená hadicová čerpadla jsou osazena hadicí z NR (přírodní guma).
Ceny všech výkonových provedení s použitím kteréhokoliv ze tří možností materiálových provedení hadic jsou u daného typu hadicového čerpadla shodné. Příplatek se účtuje pouze v případě provedení hadicového čerpadla VERDERFLEX SP pro potravinářské účely.
V případě požadavku jiného provedení než nabízeného nás kontaktujte.

Princip peristaltického (hadicového) čerpadla je založen na střídavém stlačení a uvolnění speciální hadice. Tento princip zajišťuje velmi šetrný posun media uvnitř hadice žádaným směrem. Hadice spočívá na vnitřní hladké ploše tělesa čerpadla a z vnější části je stlačována rotorem s vačkou. Při pomalém otáčení dochází k postupné deformaci hadice, při které je obsah před vačkou vytlačován z hadice po směru rotace vačky a za vačkou vzniká podtlak, který má za následek opětovné nasátí čerpaného media.
Samonasávací schopnost. Díky elastickým vlastnostem hadice dochází po uvolnění vačky k téměř úplnému vakuu, které vtahuje medium do hadice, takže pomocí hadicového čerpadla Verderflex lze stejně bez problémů přečerpávat vysoce viskózní kapaliny jako sát z větších hloubek. Skříň čerpadla je naplněna speciálně vyvinutým lubrikantem Verderlube, který zajišťuje mazání a chlazení hadice, čímž se prodlužuje životnost hadice.
Protože produkt přichází do kontaktu pouze s hadicí a ne s rotujícími částmi, hadicové čerpadlo je vhodné pro tekutiny citlivé na smyk, a to dokonce i v případě přítomnosti částic.
Dlouhá životnost hadice.
Možnost chodu na sucho.
Masívní skříň čerpadla.
Snadná manipulace s hadicí. Použití přítlačné rychlospojné příruby usnadňující montáž nebo výměnu hadice.
Rotor je pevně spojen s hnací hřídelí, která prochází dvouložiskovým pouzdrem. Ložiska jsou použita samomazná, dokonale přenáší a vyrovnávají síly z hnacího motoru. Tím zajišťují tišší provoz a delší životnost čerpadla i motoru. Originální hnací hřídel byla vyvinuta pro výrazné snížení zatížení převodového ústrojí a hnacího motoru.
Kompaktní konstrukce umožňující snížení požadavku na podlahovou plochu, v porovnání s ostatními podobnými čerpadly až o 70%.
Lehká instalace.
Čerpadla jsou prakticky bezúdržbová.

Závislost průtoku a příkonu elektromotoru čerpadla




Parametry

Pohon čerpadla: elektromotor 400 V
Maximální příkon elektromotoru: 0.75 kW
Počet otáček hadicového čerpadla: 70 ot/min.
Krytí: 68 IP
Sací výška max.: 8 m
Průtok min.: 0.05 m3/hod.
Průtok max.: 0.32 m3/hod.
Výtlačný tlak u hadicových čerpadel: 0.60 MPa
Objem hadicového čerpadla: 0.08 l/ot.
Dimenze připojení - sání: DIN PN16 - ANSI 150
Dimenze připojení - výtlak: DIN PN16 - ANSI 150
Materiálové provedení čerpadla: litina
Materiálové provedení - příruba hadicového čerpadla: nerez 361
Materiálové provedení - vložka hadicového čerpadla: nerez 361
Materiálové provedení - hadice hadicového čerpadla: NR
Hmotnost: 27 kg
Záruka: 24 měsíců
Dotaz na zboží

Dotaz na zboží "Hadicové čerpadlo Verderflex Dura 15 SP, 400 V"